AcasăNewsCutremur în România, vineri dimineață. Seismul s-a produs în zona Vrancea

Cutremur în România, vineri dimineață. Seismul s-a produs în zona Vrancea

sursa foto: romaniatv.net

S-a cutremurat pământul, vineri dimineață, 16 februarie, în România. Seismul s-a produs în zona Vrancea.

Din informațiile făcute publice de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din 16 februarie s-a produs la ora 06:20, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la adâncimea de 81.4 kilometri. Și a avut 3,1 grade pe Richter, fiind așadar un seism slab.

Conform infp.ro, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50km V de Focșani, 60km E de Sfântu-Gheorghe, 76km E de Brașov, 77km N de Buzău, 87km S de Bacău, 97km SV de Bârlad.

Cu doar câteva ore înainte, în 16 februarie, la ora 01:53, tot în zona seismică Vrancea avusese loc un cutremur slab, de 2,3 grade pe Richter. Acest seism s-a produs la adâncimea de 73.2 kilometri.

De la începutul lunii februarie, în țară s-au înregistrat mai multe cutremure. Unul dintre acestea în dimineața zilei de 13 februarie, la ora 06:55. S-a produs în zona seismică Vrancea și a avut 2,8 grade pe Richter.

Cutremur de 4 grade, în urmă cu câteva zile

Totodată, în dimineața zilei de 10 februarie, se produsese în Vrancea un cutremur slab, de 3,1 grade, la adâncimea de 73.9 kilometri.

Cel mai semnificativ cutremur ce a avut loc în România în ultima perioadă s-a produs în 5 februarie, la ora 23:50. A fost vorba despre un seism de 4 grade pe Richter, considerat de specialiști un cutremur mediu, ce s-a produs în Muntenia, Ialomița, la adâncimea de 15.8 kilometri.

545 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger