AcasăNewsCutremur în România, vineri dimineață. Ce magnitudine a avut seismul din 5...

Cutremur în România, vineri dimineață. Ce magnitudine a avut seismul din 5 aprilie

sursa foto: romaniatv.net

Un cutremur slab a avut loc vineri dimineață, 5 aprilie, în România. Seismul s-a produs în Oltenia. Și, potrivit primelor informații, a fost unul de suprafață.

Cutremurul s-a produs vineri, 5 aprilie, în Oltenia, județul Mehedinți, la ora 06:29, la adâncimea de 13.6 kilometri, potrivit datelor anunțate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut 2,4 grade pe Richter.

Conform infp.ro, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km N de Drobeta-Turnu Severin, 54km V de Târgu Jiu, 63km SE de Reșița, 85km S de Hunedoara, 99km S de Deva.

Cutremur de 3,9 grade, luna trecută

De la începutul acestei luni, alte două cutremure – ambele slabe – au fost înregistrate în România. Unul pe 3 aprilie, la ora 01:41, ce s-a produs în zona seismică Vrancea, și a avut 2,6 grade, iar celălalt pe 1 aprilie, la ora 23:51, fiind vorba de un cutremur cu magnitudinea 2,7 înregistrat în Muntenia, Buzău.

În decursul lunii martie, în țară au avut loc mai multe cutremure. Unul dintre ele, de 3,3 grade pe Richter, a fost înregistrat în dimineața zilei de 28 martie, la ora 08:36, și s-a produs în Moldova- județul Neamț.

În 10 martie, s-au produs două cutremure de peste 3 grade – unul dintre ele seara, la ora 22:42, în Moldova, județul Bacău, seismul având 3,4 grade pe Richter, iar celălalt în cursul dimineții acelei zile, mai precis la ora 10:37, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

Totodată, în după-amiaza zilei de 5 martie, un cutremur de 3,9 grade a avut loc în județul Vrancea, la ora 15:12, la adâncimea de 128.8 kilometri.

author avatar
Andrei Coman
371 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger