AcasăNewsCutremur în România! Seismul s-a produs în Vrancea. Detaliile anunțate de specialiști

Cutremur în România! Seismul s-a produs în Vrancea. Detaliile anunțate de specialiști

Cutremur în România! Seismul s-a produs în Vrancea. Detaliile anunțate de specialiști (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul în România, joi dimineață.

Mișcarea telurică s-a produs în Vrancea, cea mai activă zonă din punct de vedere seismic, de la nivelul întregii țări. A avut 3, 3 grade pe Richter, fiind considerat de specialiști un cutremur slab.

Conform informațiilor anunțate de către reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul din 11 februarie a fost întregistrat la ora 8 și 32 de minute, la adâncimea de 92 de kilometri.

Cutremurul s-a produs la 87 de kilometri de orașul Bacău, la 92 de kilometri de Brașov și la 159 kilometri de București.

Miercuri seară, la ora 21 și 32 de minute mai exact, tot în Vrancea, avusese loc un cutremur de 3,2 grade pe Richter.

Care a fost cel mai puternic seism din această lună

De altfel, pe parcursul acestei luni în România s-au înregistrat mai multe mișcări telurice. Dintre acestea, cel mai puternic a fost cel din 3 februarie. S-a produs la ora 02:52, în județul Vrancea, la adâncimea de 106 kilometri și a avut 3,8 grade pe scara Richter.

Totodată, că amintim că, anul trecut, cel mai puternic seism înregistrat în România s-a produs pe 31 ianuarie, în Vrancea. A avut 5,2 grade pe Richter și a fost resimțit și în Capitală.

author avatar
Cristina Stefan
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger