AcasăNewsCutremur în România, marți dimineață

Cutremur în România, marți dimineață

sursa foto: bzi.ro

A fost cutremur în România, marți dimineață, 16 ianuarie. Se poate vorbi despre o activitate intensă în zona seismică Vrancea. Și asta având în vedere faptul că, luni, alte trei cutremure s-au produs în zona Vrancea.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în 16 ianuarie, la ora 04:15, s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab, la adâncimea de 92.7 kilometri. Seismul a avut 2,6 grade pe Richter.

Potrivit infp.ro, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 49km V de Focșani, 52km NV de Buzău, 68km SE de Sfântu-Gheorghe, 75km E de Brașov, 83km NE de Ploiești.

Trei cutremure, luni, în România

În cursul zilei de luni, 15 ianuarie, alte trei cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Cel mai puternic dintre ele a avut 4,3 grade pe Richter.

Astfel, conform detaliilor transmise de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cel mai recent dintre cutremurele din 15 ianuarie s-a produs în cursul serii, la ora 20:42, și a avut magnitudinea 3. Anterior, tot în zona seismică Vrancea avuseseră loc alte două cutremure – unul la ora 11:35, de 3,3 grade pe Richter, iar celălalt la ora 11:01 – fiind vorba despre un cutremur mediu, de 4,3 grade.

Totodată, în seara zilei de 14 ianuarie, la ora 20:13, s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău un cutremur slab, de 3,5 grade, la adâncimea de 108.5 kilometri.

276 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger