AcasăNewsCutremur în România, la primele ore ale zilei de luni. Ce a...

Cutremur în România, la primele ore ale zilei de luni. Ce a anunțat INFP

Cutremur în România, la primele ore ale zilei de luni (sursa foto: antena3.ro)

O mișcare telurică de intensitate mică s-a produs în țară, la începutul acestei săptămâni.

Cutremurul a avut loc pe 28 decembrie, la ora 02:32, în Banat – Mehedinți, o zonă a țării în care mișcările telurice sunt mai rare, cel puțin comparativ cu Vrancea, cunoscută drept cea mai activă regiune din România, la nivel seismic.

Cutremurul de luni dimineață a avut 2 grade pe Richter și a fost unul de suprafață, producându-se, potrivit datelor anunțate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la doar 2 kilometri adâncime.

Seismul din dimineața zilei de 28 decembrie s-a produs la 125 de kilometri de orașul Craiova și la 147 de kilometri de Timișoara.

Au fost mai multe seisme în decursul lunii decembrie

În decursul acestei ultime luni din an, în țară s-au produs mai multe seisme. Unul dintre ele în după-amiaza zilei de 23 decembrie, în zona Vrancea, având 3,8 grade pe Richter.

De asemenea, pe 22 decembrie seismografele au înregistrat un alt cutremur în aceeași zonă a țării, de această dată fiind vorba despre un seism de 3,3 grade. Totodată, pe 19 decembrie, la ora 12 și 41 de minute, în Moldova -Vaslui a avut loc un cutremur de 3.6 grade pe Richter.

Și în noiembrie s-au produs cutremure în România, unul dintre ele pe 28.11, în zona Vrancea, care a avut 3,5 grade pe Richter.

Totodată, vă amintim că, în luna octombrie, în România au avut loc două cutremure de intensitate medie. Unul s-a produs în 22 octombrie, la ora 23 și 21 de minute, în zona Vrancea, și a avut 4 grade pe Richter, iar celălalt, de 4,2 grade, a fost înregistrat de seismografe în ziua de 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova – Vaslui.

author avatar
Cristina Stefan
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger