AcasăNewsCutremur în România, în ultima zi din noiembrie. Detalii despre seismul de...

Cutremur în România, în ultima zi din noiembrie. Detalii despre seismul de luni

Cutremur, luni, în România. Detalii despre seismul din ultima zi a lunii noiembrie (sursa foto: rtv.net)

Un seism slab s-a produs luni dimineață în România.

Cutremurul din 30 noiembrie a fost înregistrat de aparatele specialiștilor la ora 7 și 12 minute. A avut 2 grade pe scara Richter și, din câte au anunțat reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs în zona Banat – Caraș-Severin, la 11 kilometri adâncime.

În decursul lunii noiembrie, în România au avut loc mai multe mișcări telurice. Dintre acestea, cele mai însemnate s-au produs pe 28 noiembrie – un seism de 3,5 grade pe Richter, înregistrat în zona Vrancea, respectiv pe 27 noiembrie – un cutremur de 3,8 grade, în zona Vrancea- Buzău.

De asemenea, în ziua de 21 noiembrie, tot în zona Vrancea- Buzău avea să se producă un seism de 3,6 grade pe Richter, la adâncimea de 125 de kilometri.

Totodată, vă amintim că, în luna octombrie, în România au avut loc două cutremure de intensitate medie. Unul s-a produs în 22 octombrie, la ora 23 și 21 de minute, în zona Vrancea, și a avut 4 grade pe Richter, iar celălalt, de 4,2 grade, a fost înregistrat de seismografe în ziua de 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova – Vaslui.

author avatar
Cristina Stefan
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger