AcasăNewsCutremur în România, în dimineața zilei de marți, 26 octombrie. Ce magnitudine...

Cutremur în România, în dimineața zilei de marți, 26 octombrie. Ce magnitudine a avut

Cutremur în România, în dimineața zilei de marți, 26 octombrie. Ce magnitudine a avut (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, în această a doua zi a săptămânii, în România.

Seismul din dimineața zilei de 26 octombrie s-a produs la ora 03:47, în zona Vrancea – Buzău, la 110 kilometri adâncime, conform Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Și a avut 3 grade pe scara Richter, fiind considerat un cutremur slab.

Duminică, 24 octombrie, în aceeași zonă seismică Vrancea au avut loc două mișcări telurice, ambele slabe ca intensitate. A fost vorba despre un cutremur de 2,4 grade, ce s-a produs la ora 08:08, în județul Vrancea, respectiv de un seism de 2,7 grade, înregistrat la ora 03:49, în zona seismică Vrancea- Buzău, la 114 kilometri adâncime.

Și pe 23 octombrie, la ora 00:47, s-a produs, în zona Vrancea, un cutremur, de 3,3 grade pe Richter. De asemenea, conform infp.ro, în dimineața zilei de 15 octombrie, la ora 06:06, în zona seismică Vrancea- Buzău a avut loc un cutremur de 3,6 grade.

Două cutremure medii, în septembrie

Vă amintim că pe parcursul lunii precedente, în România au avut loc și două seisme medii ca intensitate.

Unul în seara zilei de 10 septembrie, la ora 20:31, de 4,1 grade pe Richter, iar celălalt, pe 1 septembrie, care a avut 4,5 grade și a fost înregistrat la ora 13:32. Ambele cutremure s-au produs în zona seismică Vrancea – Buzău.

author avatar
Cristina Stefan
367 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger