AcasăNewsCutremur în România, în dimineața zilei de joi, 17 iunie. În ce...

Cutremur în România, în dimineața zilei de joi, 17 iunie. În ce zonă s-a produs seismul

Cutremur în România, în dimineața zilei de joi, 17 iunie. În ce zonă s-a produs seismul (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat din nou pământul în Vrancea, zona cea mai activă din punct de vedere seismic de pe teritoriul României, de această dată în cursul dimineții de joi, 17 iunie.

Din câte s-a anunțat din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din 17 iunie s-a produs la ora 05:25, în județul Vrancea, la o adâncime de 81 de kilometri. A avut 3 grade, fiind încadrat la categoria seismelor slabe.
Acest cutremur s-a produs la 85 de kilometri de orașul Brașov, la 90 de kilometri de Bacău, la 104 kilometri de Ploiești și la 155 de kilometri de București.

Totodată, e de precizat faptul că în seara zilei de miercuri, 16 iunie, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Argeș au avut loc două seisme slabe, înregistrate la scurtă vreme unul de altul. Și anume un cutremur de 2,8 grade, la ora 20:57, și, anterior, un seism de 2,5 grade, ce a avut loc la ora 19:22.

Mai multe cutremure de peste 3 grade, în decursul acestei săptămâni

Dar și faptul că pe parcursul acestei săptămâni, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice, trei dintre ele având peste 3 grade pe scara Richter. Două dintre acestea au avut loc luni, 14 iunie, în județul Vrancea – unul la ora 13:36, de 3,4 grade, și celălalt la ora 12:54, care a avut 3,2 grade pe Richter.

De asemenea, din câte au anunțat specialiștii, pe site-ul Institutului, pe 15 iunie, la ora 03:08, tot în Vrancea s-a produs un cutremur slab, de 3,1 grade, la 18 kilometri adâncime.

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger