AcasăNewsCutremur în România. În ce zonă s-a produs seismul și ce magnitudine...

Cutremur în România. În ce zonă s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Cutremur în România. În ce zonă s-a produs seismul și ce magnitudine a avut (sursa foto: romaniatv.net)

Un cutremur slab ca intensitate a avut loc, orele trecute, în România.

Mai exact, seismul, care a avut 3,6 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 02:51, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 112 kilometri, din câte s-a anunțat din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Trei seisme în decursul zilei de luni

Acest cutremur din județul Vrancea s-a produs la doar o zi după ce în România au avut loc trei mișcări telurice. Cea mai recentă dintre ele, pe 12 iulie, a fost înregistrată la ora 10:58, în Maramureș- Satu Mare – așadar într-o zonă în care se produc mai rar seisme – și a avut 2, 1 grade pe Richter. Anterior în cursul dimineții, respectiv la ora 05:11, se produsese un cutremur de 2,3 grade, în județul Vrancea.

Și tot în dimineața zilei de luni, 12 iulie, dar la ora 03:09, în zona seismică Vrancea – județul Buzău, a avut loc un cutremur mediu, de 4,1 grade pe Richter, ce s-a produs la adâncimea de 112 kilometri.

Cutremur de peste 4 grade și pe 6 iulie

În cursul acestei luni iulie, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice. Două dintre ele s-au produs pe 9 iulie – un seism în zona Vrancea – Buzău, la ora 16:38, care a avut 3,8 grade, și celălalt la ora 15:37, în județul Vrancea, de 3,2 grade pe Richter.

Însă cel mai puternic cutremur care a avut loc în această a șaptea lună din an, a doua de vară calendaristică, s-a produs săptămâna trecută, mai precis marți, 6 iulie, la ora 14:20. Conform infp.ro, a avut 4,3 grade – fiind considerat un cutremur mediu. Și a fost înregistrat în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 133 de kilometri.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger