AcasăNewsCutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă...

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs

sursa foto: romaniatv.net

Încă un cutremur a fost înregistrat în România, de această dată în noaptea de joi spre vineri, fiind vorba despre un seism produs la mică adâncime.

Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs în 2 februarie, la ora 00:06, în Banat, județul Timiș. Cutremurul – unul slab – a avut 3 grade pe Richter și s-a produs la adâncimea de 9.8 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34 km S de Timișoara, 50km V de Reșita, 81 km S de Arad.

Cutremur de 4,3 grade în Vrancea, în 15 ianuarie

De la începutul acestui an, în România s-au înregistrat mai multe cutremure. Cel mai recent joi, 1 februarie, la ora 14:15, în Oltenia, Vâlcea. Conform infp.ro, a fost un cutremur slab, ce s-a produs la adâncimea de 10 kilometri. Și a avut 2,5 grade pe Richter.

Anterior, în după-amiaza zilei de 29 ianuarie, la ora 15:59, în zona seismică Vrancea avusese loc un cutremur de 3,4 grade. De asemenea, în 15 ianuarie, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, au fost înregistrate două cutremure, la aproximativ jumătate de oră distanță. Primul a avut 4,3 grade și s-a produs în 15 ianuarie, la ora 11:01, iar celălalt, de 3,3 grade pe Richter, la ora 11:35.


Totodată, în 13 ianuarie, la ora 11:08, avusese loc în Banat – Timiș un cutremur de 3,8 grade, la adâncimea de 5.2 kilometri.

371 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger