AcasăNewsCutremur în “Republica Procurorilor” după cazul Caracal

Cutremur în “Republica Procurorilor” după cazul Caracal

Inspecția Judiciară caută dosarele grele de trafic de persoane

După descoperirea atrocităților din Caracal și după ce polițiștii și procurorii nu au intervenit la timp, CSM a declanșat un adevărat cutremur în Parchete. Forul superior al magistraților a cerut Inspecției Judiciare să facă controale fără precedent la parchete, ca urmare a modului în care au fost realizate anchetele.

Inspecția Judiciară caută dosarele grele de trafic de persoane

Inspectorii vor verifica modul de instrumentare a dosarelor aflate în lucru având ca obiect infracţiunile de trafic de persoane şi trafic de minori. Mai mult, au cerut și cazurile ce au ca obiect infracţiunile de lipsire de libertate şi omor, dar și rapoarte detaliate despre modul de instrumentare a dosarelor penale aflate în lucru.

FBI, pe urmele anchetei

Totodată, Secţia de procurori a decis sesizarea Parchetului General pentru a analiza oportunitatea declanşării unor verificări asupra respectării prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Public și MAI care stabilește un număr unic de evidență a cauzelor și vor să stabilească şi circuitul sesizărilor penale, în cazurile ce vizează sesizări privind dispariţiile de persoane. Magistrații susțin că numărul acestor dosare nesoluționate este destul de mare astfel că trebuie să se afle exact care este importanța lor și de ce nu au fost soluționate sau dacă au fost închise care este motivul. Pe de altă parte, în cazul crimelor de la Caracal s-a solicitat implicarea Poliției Federale Americane (FBI).

author avatar
Ramona Feraru
465 afisari

1 COMENTARIU

  1. La cate dosare sunt ingropate de procurori in 30 de ani si cate sunt tinute pentru santaj s-ar putea face inca un canal Dunare M Neagra cu cei vinovati : infractori+politisti + procurorii vinovati de incalcarea legilo, o increngatura a penalilor ce trebuie odata si odata sparta .
    Vezi numai dosarele loviturii de stat si mineriadelor ingropate de 30 de ani!!,1000 de morti cer dreptate !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger