AcasăNewsCutremur in judetul Buzau!

Cutremur in judetul Buzau!

Dupa cateva zile in care nu au fost inregistrate, la nivelul tarii, miscari telurice, pamantul s-a cutremurat din nou, de aceasta data nu in judetul Vrancea, cum se intampla adesea, avand in vedere ca se afla intr-o zona activa din punct de vedere seismic, ci in Buzau.

(foto: captura site infp.ro)

Detaliile despre aceasta miscare telurica, facute publice de catre reprezentantii institututlui National de fizica a Pamantului, indica faptul ca nu a fost vorba despre un cutremur de intensitate mare, seismul avand magnitudinea de 3.4 grade pe scara Richter. Mai mult, e important de precizat ca acest cutremur a avut loc la ora 13.28, si ca s-a produs la o adancime de 129 de kilometri.

Amintim si faptul ca, in urma cu doar trei zile, de aceasta data in Covasna, s-a produs un cutremur de suprafata, inregistrat la o adancime de doar doi kilometri. Respectivul seism a avut o magnitudine de doar doua grade pe scara Richter si a fost inregistrat de seismografe tot la orele amiezii, mai exact la 15.26.

Insa cel mai puternic cutremur inregistrat in tara, de la inceputul anului, a avut loc tot in judetul Buzau. S-a produs in primavara, mai exact pe 29 martie, si a avut 4.9 garde pe scara Richter, fiind simtit inclusiv in Bucuresti.

author avatar
Cristina Stefan
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger