AcasăNewsCutremur in Italia. Numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei si ale Consulatului...

Cutremur in Italia. Numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei si ale Consulatului de la Bologna

Seismul care a devastat Italia, la primele ore ale zilei, a lasat in urma spaima, oameni care nu mai au curaj sa intre in case, dar si persoane date disparute sau pentru salvarea carora nu s-a mai putut face nimic.

Mai mult, jumatate din cladirile orasului Amatrice s-au daramat, blocand drumuri de acces si lasand un numar semnificativ de oameni sub cerul liber. Echipele de salvare fac eforturi pentru a ajunge la persoanele prinse sub daramaturile caselor facute una cu pamantul.

In tot acest timp, reprezentantii Ambasadei Romaniei in Italia mentin in permanenta legatura cu autoritatile locale, pentru a afla daca sunt romani afectati de seismul de 6.2 grade pe Richter, urmat de mai multe replici. Pana la momentul de fata, „nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani”, s-a anuntat din directia Ministerului de Externe.

In acest context, e important de avut in vedere faptul ca romanii afectati de situatia produsa dupa cutremurul de miercuri dimineata pot cere asistenta consulara prin intermediul mai multor numere de telefon, si anume: cele ale Ambasadei Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, ale Consulatului General al Romaniei la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209. MAE precizeaza ca apelurile vor fi redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

sursa foto: captura youtube/RT

author avatar
Cristina Stefan
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger