AcasăNewsCutremur in Coreea de Nord. Semn al unui nou test nuclear?

Cutremur in Coreea de Nord. Semn al unui nou test nuclear?

Un seism inregistrat, marti, in Coreea de Nord sporeste temerile comunitatii internationale cu privire la eventualitatea ca regimul de la Phenian sa fi facut un al patrulea test nuclear.

Cutremurul a avut 5, 1 grade pe scara Richter si s-a produs dimineata, la o adancime de aproximativ 16 kilometri, in largul coastei vestice a Coreei de Sud. Miscarea telurica a fost inregistrata de seismografe la doar cateva zile dupa ce regimul comunist de la Phenian ameninta cu un nou test nuclear, pe fondul sanctiunilor anuntate de ONU fata de „testele defensive de rachete” inregistrate sapamana trecuta. Ca urmare, titreaza Independent, temerile privind iminenta unui astfel de test au crescut in randul comunitatii internationale.

Mai mult, ingrijorarea mai-marilor lumii e sporita si de faptul ca in urma cu doar o zi, tiruri de artilerie au fost trase din ambele directii -atat din directia Phenianului, cat si din Seul, in apele teritoriale ale celor doua Corei, incident ce a dus la evacuarea locuitorilor mai multor insule din Sud.

Va amintim ca regimul de la Phenian a mai facut trei teste nucleare: in octombrie 2006, mai 2009 si februarie 2013.

390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger