AcasăNewsCutremur de suprafață, joi, în România. În ce zonă s-a produs și...

Cutremur de suprafață, joi, în România. În ce zonă s-a produs și ce magnitudine a avut seismul din 2 decembrie

Cutremur de suprafață, joi, în România! În ce zonă s-a produs și ce magnitudine a avut seismul din 2 decembrieCutremur de suprafață, joi, în România. În ce zonă s-a produs și ce magnitudine a avut seismul din 2 decembrie (sursa foto: romaniatv.net)

Seismografele au înregistrat în această a doua zi din luna decembrie un cutremur slab ca intensitate.

Cutremurul s-a produs într-o zonă a țării în care mișcările telurice sunt mai rare, cel puțin comparativ cu zona Vrancea, cunoscută drept cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări.

Seismul din 2 decembrie a avut 2,1 grade pe Richter și, din câte a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs la ora 11:32, în Transilvania – Cluj, la adâncimea de 2 kilometri. Este considerat, așadar, un cutremur de suprafață.

Conform sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km N de Cluj-Napoca, 147km E de Oradea, 164km N de Sibiu, 168km E de Debrecen, 195km SV de Chernivtsi, 196km S de Ivano-Frankivsk, 224km NV de Brașov, 226km NE de Arad, 246km V de Bacău, 247km E de Miskolc.

Cutremur de peste 4 grade în ultima zi din noiembrie

Cu câteva ore înainte, mai precis pe 1 decembrie, la ora 23:43, în zona seismică Vrancea- Buzău avusese loc un cutremur slab, de 2,6 grade, ce s-a produs la la adâncimea de 147 de kilometri.

Cel mai puternic seism înregistrat în țară în ultima perioadă datează din 30 noiembrie. Când, la ora 18:20, în județul Vrancea a avut loc un cutremur mediu, de 4,1 grade.

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger