AcasăNewsCutremur de suprafață în România. În ce zonă a țării s-a produs

Cutremur de suprafață în România. În ce zonă a țării s-a produs

Cutremur de suprafață în România. În ce zonă a țării s-a produsCutremur de suprafață în România. În ce zonă a țării s-a produs (sursa foto: romaniatv.net)

O mișcare telurică s-a produs în România, în urmă cu doar câteva ore.

Seismul a avut loc în zona Moldova – Vaslui, o zonă a țări în care cutremurele sunt mai rare, cel puțin comparativ cu Vrancea, regiune cunoscută drept cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări.

Cutremurul a avut 2,3 grade, potrivit datelor anunțate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Și s-a produs la primele ore ale zilei de marți, 8 februarie, mai precis la ora 02:24, la adâncimea de doar 4 kilometri, fiind considerat un cutremur de suprafață.

Acest seism s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km S de Iași, 47km NE de Bacău, 110km V de Chișinau, 153km N de Galați, 166km V de Tiraspol, 172km N de Brăila, 189km NE de Brașov, 203km SE de Chernivtsi, 231km NE de Ploiești, 253km V de Odessa.

De la începutul anului, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice. Unul dintre seisme, de 3,8 grade, s-a produs pe 2 februarie, la ora 00:19:38, în județul Vrancea. Cel mai puternic dintre cutremurele înregistrate în acest an rămâne cel din 16 ianuarie – fiind vorba despre un seism mediu, de 4,4 grade pe Richter, ce a avut loc în zona seismică Vrancea – județul Vrancea.

225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger