AcasăNewsCutremur de suprafață, duminică dimineață, în România

Cutremur de suprafață, duminică dimineață, în România

Cutremur de suprafață, duminică dimineață, în România (sursa foto: romaniatv.net)

Seismografele au înregistrat un cutremur ce a avut loc duminică dimineață, în România.

Mișcarea telurică s-a produs la ora 07:36, în Banat – Caraș-Severin, conform datelor făcute publice din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. A avut 2,8 grade pe Richter, drept urmare a fost un cutremur slab, și s-a produs la adâncimea de 9 kilometri. Cutremurul din dimineața zilei de 23 mai a fost așadar unul de suprafață.

Conform sursei menționate, seismul s-a produs la 126 de kilometri de Craiova, la 131 de kilometri de Timișoara și la 149 de kilometri de Sibiu.

Cutremur de 4,5 grade, în 9 aprilie

În decursul lunii mai, în România au avut loc mai multe mișcări telurice. Două dintre cutremure s-au produs vineri, 21 mai, unul dintre ele la ora 13:58, în Crișana -Arad, având 2,4 grade pe Richter, iar celălalt la 13:32, în zona seismică Vrancea- Buzău, acesta din urmă avânt 2,8 grade.

Și în aprilie s-au produs cutremure în România. Cel mai puternic dintre ele în seara zilei de 9 aprilie, când, la ora 21:36, a avut loc în Vrancea un seism mediu, de 4,5 grade pe scara Richter, la adâncimea de 78 de kilometri. De asemenea, pe 08 Aprilie, la ora 22:54, tot în Vrancea avusese loc un cutremur slab, de 3,8 grade, care s-a produs la adâncimea de 139 kilometri.

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger