AcasăNewsCutremur de 4 grade in Vrancea

Cutremur de 4 grade in Vrancea

UPDATE: Seismologii au revizuit atat magnitudinea, cat si adancimea la care s-a produs miscarea telurica de acum aproximativ o ora. Noile date sunt urmatoarele: a fost vorba despre un cutremur de 4 grade, inregistrat de aparate la o adancime de 89,7 kilometri.

S-a cutremurat pamantul in Romania, in urma cu mai putin de 20 de minute! Seismul a avut peste 4 grade pe scara Richter.

Mai exact, din cate au anuntat specialistii de la Institutul de Fizica a Pamantului, a fost vorba despre un cutremur de 4. 1 grade, care s-a produs cu un minut inainte de ora 14 a acestei ultime zile din octombrie.

Despre miscarea telurica al carei epicentru a fost stabilit in judetul Vrancea ar mai fi de precizat faptul ca expertii spun ca s-a produs la o adancime de 100 de kilometri fata de nivelul solului. Si ca, dupa cum se stie, vine la doar o zi de la cutremurul de 6.5 grade pe scara Richter care a semanat spaima in Italia, avand in vedere ca s-a produs in centrul statului, deja puternic afectat de seismul devastator din 24 august.

Precedenta miscare seismica inregistrata in judetul Vrancea data din 29 octombrie, adica de sambata dimineata, cand un cutremur de 3.2 grade pe Richter avea loc, la o adancime de aproape 130 de kilometri.

author avatar
Cristina Stefan
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger