AcasăNewsCutremur de peste 4 grade în România, pe 1 septembrie! În ce...

Cutremur de peste 4 grade în România, pe 1 septembrie! În ce zonă s-a produs seismul

Cutremur de peste 4 grade în România, pe 1 septembrie! În ce zonă s-a produs seismul (sursa foto: kanald.ro)

Un cutremur mediu ca intensitate a avut loc în România, în chiar prima zi din septembrie, prima lună de toamnă calendaristică.

Seismul s-a produs la ora 13:32, în zona seismică Vrancea -Buzău și, potrivit datelor anunțate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), a avut 4,5 grade. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri.
Și la 65 de kilometri de orașul Brașov, la 83 de kilometri de Ploiești, la 109 kilometri de Bacău, dar și la 137 de kilometri de București.

În urmă cu ceva ore, înainte de răsăritul soarelui, mai precis pe 1 septembrie la ora 03:28, în aceeași zonă seismică, Vrancea, avusese loc un seism de 2,4 grade.

Două cutremure de peste 4 grade în august

În decursul lunii august, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice. Dintre acestea, cea mai recentă a fost înregistrată chiar pe 31 august. A fost vorba despre un cutremur de 2,8 grade, așadar slab ca intensitate, ce s-a produs în județul Vrancea, la ora 13:05, la o adâncime de 121 de kilometri.

De asemenea, tot în cea de-a opta lună a acestui an au avut loc în România și două cutremure medii. Unul s-a produs pe 11 august, în zona seismică Vrancea – Buzău, și a avut 4,2 grade pe Richter, iar celălalt chiar pe 1 august – la ora 20:57. Seismul din prima zi a lunii august s-a produs în Moldova – Vaslui și a avut 4,1 grade. A fost un cutremur de suprafață, ce s-a produs la doar 2 kilometri adâncime.

author avatar
Cristina Stefan
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger