AcasăNewsCutremur de peste 3 grade în România, în dimineața zilei de vineri,...

Cutremur de peste 3 grade în România, în dimineața zilei de vineri, 9 aprilie

Cutremur de peste 3 grade în România, în dimineața zilei de vineri, 9 aprilie (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, vineri dimineață, în România!

Seismul, de 3,2 grade pe Richter, a avut loc la ora 05:20, în județul Vrancea, fiind încadrat la categoria cutremurelor slabe. Din câte au anunțat reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la 140 de kilometri adâncime, la 79 de kilometri de orașul Brașov, la 94 de kilometri de Ploiești și la 145 de kilometri de Capitală.

Joi au avut loc mai multe cutremure în România

Cu doar câteva ore înainte, respectiv joi seară, la ora 22:54, tot în județul Vrancea a avut loc un cutremur de 3, 8 grade, ce s-a produs la adâncimea de 139 de kilometri. Și tot joi, 8 aprilie, de această dată la ora 13:44, în Maramureș a avut loc un seism slab, de suprafață, ce a avut 2,1 grade pe Richter și s-a produs la adâncimea de 5 kilometri.

Nu în ultimul rând, este de precizat faptul că un alt cutremur, de această dată de 2 grade pe scara Richter, a avut loc în zona Crișana- Bihor, pe 8 aprilie, la ora 12:38, la adâncimea de 5 kilometri.

De asemenea, în cursul lunii precedente în România s-au produs mai multe cutremure, inclusiv unul de 4,1 grade pe Richter. Mișcarea telurică s-a înregistrat pe 7 martie, în zona Vrancea-Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.

author avatar
Cristina Stefan
198 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bă Ștefane, da’ p-alea de un grad si sub, nu le anunț barem speriei bine pe cutremurați i ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger