AcasăNewsCutremur de 8,1 grade în România! Anunţul care dă fiori / IGSU...

Cutremur de 8,1 grade în România! Anunţul care dă fiori / IGSU a atras atenția asupra pericolului

cutremurCutremur de 8,1 grade în România! Anunţul care dă fiori / IGSU a atras atenția asupra pericolului

Cutremurele care au lovit Turcia au făcut ca autoritățile din România să se întrebe ce s-ar întâmpla dacă țara noastră ar fi zguduită de asemenea seisme. IGSU a spus care este un posibil scenariu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că un cutremur cu magnitudinea de opt grade pe scara Richter ar elibera o energie egală cu cea produsă de 1.200 de bombe nucleare precum cele de la centrala Hiroshima.

Un cutremur de 8 grade ar elibera o energie egală cu cea produsă de 1.200 de bombe nucleare

Instituția a emis un document oficial în care a precizat că cel mai puternic seism care ar putea lovi zona seismică Vrancea este de 8.1 grade.

Datorită adâncimii mari a cutremurelor, modului de propagare a undelor seismice și influenței efectelor locale, pagubele generate de cutremurele din această sursă nu sunt majore doar în zona epicentrală (în județele Vrancea sau Buzău), ci și la distanțe epicentrale mult mai mari, până la 200-300 km, cu o directivitate NE-SV, arată documentul IGSU.

La un cutremur de o asemenea magnitudine, numărul de persoane grav rănite sau decedate ar fi de peste 45.000.

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului pentru Fizica Pământului, spune că magnitudinea 8,1 este una maxim aşteptată. Potrivit acestuia, cea mai mare magnitudine a unui cutremur produs în România a fost de 7,9. 8,1 ar fi peste ceea ce s-a întâmplat recent în Turcia, unde zeci de mii de oameni au murit.

„Pentru Vrancea, cea mai gravă este situaţia vulnerabilităţii structurilor sau zonelor populate. Aici e problema. Cutremurul nu poate produce mişcări foarte mari”, a mai spus Mircea Radulian la Antena 3.

Cinci cutremure în doar 3 ore, în zona Gorjului

Cinci cutremure s-au înregistrat în zona Gorj, joi, în decurs de trei ore, cel mai puternic având magnitudine de 4,2.

Primul cutremur s-a produs la ora 1,20, având o magnitudine de 2,3, acesta fiind urmat, 9 minute mai târziu de un altul cu magnitudine 2,1. Ambele au fost de mică adâncime, 6,3 km, respectiv 3 km, informează News.ro.

Următorul, tot la mică adâncime, cu magnitudine, 2,6, a avut loc la 2,14. După mai puţin de o oră, la 3.07, a avut loc un cutremur mediu cu magnitudinea 4,2, la adâncimea de 10.8 km.

Un al cincilea cutremur s-a produs la 4.29, la 7,3 km adâncime, acesta având o magnitudine de 3,4. Un cutremur de 5,7 grade s-a produs, marţi, în judeţul Gorj, fiind resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării.

author avatar
Andreea Vlad
2.579 afisari

18 COMENTARII

  1. „Misiunea” voastra in razboiul hibrid al ruSSiei, sa creati panica prin orice mijloace. O sa va luati copeicile dupa infrangerea agresorului?

    • Nenea ziaristu’ eu am constat ca painea s-a dublat la pret, impozitele s-au marit cu 50%, etc. Lasa-ma in p ula mea cu cutremurul tau. Te f ut!

  2. De când a devenit Oltenia zonă seismica?
    Nu cumva odată cu apariția scutului p u l i i de la Deveselu?

  3. Concurs de scenarii SF apocaliptice! Scrise cu aplomb și parapon, abundând de „s-ar putea”… Ce faceți fraților cu vulcanii, că mai sunt și ăștia? Cum Dumnezeu i-ați uitat? Păi de să nu se pună și de o erupție, tot atipică? Se sparie gândul câte idioțenii suportă hârtia. A le accepta e o dovada de neghiobie crasă!

  4. Scenariile aapocaliptice si conspiratiile promovate insistent, indelung comentate, dau senzatia unor viermi inutili ca sunt importanti. Din fericire ramaneti cu rahatul mancat pe site. Lumea va merge inainte cu voi sau fara.

  5. Daca s-ar proceda si la montarea hidrantilor pentru stingerea incendiilor, in imediata apropiere a blocurilor de locuinte, case si orice alte amenajari, atat in mediul urban, cat si in mediul rural, in cazul producerii de incendii, ocazionate de calamitati naturale, cu precadere, cutremure, timpii de reactie ar fi simtitor de redusi, s-ar putea face economie de forte si mijloace, ar creste eficienta echipelor de salvare, prin marirea zonei de desfasurare a actiunilor, manevra de forte si mijloace fiind mult mai rapida si mult mai flexibila…!!! Este foarte bine cunoscut faptul ca, in cazul producerii unor cutremure de intensitate mare, cedeaza retelele de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice si se pot produce explozii la buteliile de gaze, aflate in locuinte, rezultatul final fiind incendiile…!!!

  6. Pentru cei care nu stiu, amerlocii au toata tehnica necesara sa faca cutremure unde vreau ei, tot asa cum au facut si in Japonia, in 2011 parca !! Astia vreau sa le dea semnale la mac-iuca, in caz ca nu ii baga pe romanasi in razboi impotriva rusnacilor salbatici, amerlocii o sa dea drumul la The Big One, care o sa faca nu 50 de mii, ci minim 150 de mii de victime, sia asta numai in Bukale, intrebati pe orice sek-urici cu ochii cam prea albastrii de acolo, si sa vedeti cum o sa va confirme acest lucru !! Apropo, sekuricii astia, adica cei cu bani foarte muti deja se muta cu familii cu tot din Bukale si din Ilfov, oare de ce, iar interesant e ca deja fac desant aerian in Transilvania, stiu si ei ca Marele Cutremur va fi anul acesta, sau cel tarziu in 2024, tot timpul dupa ce a fost un mare cutremur in Turcia, anul urmator a fost si in Romania, mai cititi si voi istoria, ca nu e greu sa cauti pe net !! Bai, chiar speram sa cada peste toti ho-tii astia ordi-nari si urmatoarele locatii: cele de la 3coceni, de la sparlament si de la gubern, cu tot cu infe-ctii aia in interior 🙂

    • cutremurul e cutremur, razboiul este razboi. doua fenomene total diferite cu consecinte total diferite.
      singura asrmanare este ca in ambele situatii mor oameni.
      dar, sa le intre bine in cap satanistilor: romanii sunt popor ortodox si crestin, romanii nu sunt un popor de criminali.
      si romanii nu vor, nu doresc si nu vor merge la nici un razboi cu nimeni indiferent de cate cutremure vor mai fi si ce intensitate vor avea.
      nu mai suntem nici in 1940, nici in 1941, iar poporul roman, de aceasta data, are mintea la el si gandeste cu mintea lui, nu cu mintea satanizatilor.
      un razboi produce insutit mai multe pagube si suferinta decat orice cutremur.
      poporul roman nu este un popor de criminali, poporul roman este un popor demn, chiar daca acum este condus de hoti si tradatori, asta se va schimba.

  7. De unde stii?Ti-au soptit „specialistii”lui peste prajit ,la ureche?Mi-ati speriat mama,cretinilor!Ne distrageti atentia de la potlogariile politicienilor (pandemie,vaccin,pensii,Delta,OMV)si vreti sa ne bagati in ceata.Cine mama dracului va mai crede,trompete puturoase care sunteti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger