AcasăNewsCutremur de 7,4 grade in El Salvador. Alerta de tsunami

Cutremur de 7,4 grade in El Salvador. Alerta de tsunami

(foto: wikipedia)

Cutremur puternic in largul coastelor statului El Salvador. Seismul a fost estimat la 7,4 grade pe scara Richter. Specialistii au emis o alerta de tsunami, valabila pentru mai multe state din America Centrala si Mexic. Nu se cunosc informatii despre victime sau pagube materiale.

(foto: wikipedia)

Cutremurul de 7,4 grade s-a produs duminica, la ora locala 10.37 (luni, 07.37, ora Romaniei-n.r), in largul coastelor statului El Salvador, a anuntat Institutul American de Geologie (USGS). Seismul a fost urmat, la doar cateva zeci de minute distanta, de o replica de 5,4 grade pe scara Richter, potrivit autoritatilor locale, citate de presa internationala.

Pana la aceasta ora nu se cunosc informatii despre eventuale victime sau pagube materiale, in urma cutremurului de peste 7 grade. Specialistii Centrului de alerta in caz de tsunami din Pacific au emis o alerta de tsunami, valabila pentru El Salvador, dar si pentru Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Panama si Mexic, potrivit CNN.

Epicentrul cutremurului de 7,4 grade pe Richter a fost localizat la 123 de kilometri de San Rafael Oriente si la 133 de kilometri de Santiago de Maria. Cutremurul s-a produs la o adancime de 52.9 kilometri.

[youtube]z9jnGuwf-fk[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger