AcasăNewsUPDATE Nou cutremur in Japonia. Seismul a avut 6,1 grade

UPDATE Nou cutremur in Japonia. Seismul a avut 6,1 grade

UPDATE Un nou cutremur a avut loc miercuri, in estul insulei japoneze Honshu. Seismul a avut 6,1 grade si a fost resimtit la Tokyo. Epicentrul cutremurului a fost localizat în Oceanul Pacific, în apropiere de prefectura Chiba, potrivit agenţiei de meteorologie nipone. Pana la aceasta ora nu a fost lansata nicio avertizare de tsunami.

Totodata, alerta de tsunami emisa dupa producerea seismului de 6,8 grade a fost anulata, dupa ce cateva valuri de 10-20 de centimetri au atins coastele de nord si nord-est, fara a provoca pagube.

Cutremur de 6,8 grade, miercuri, in nordul Japoniei. Conform Agentiei japoneze de Meteorologie, epicentrul seismului a fost localizat la 235 kilometri de Kushiro, in insulele Hokkaido.

(foto: iploiesti.ro)

Dupa producerea cutremurului de 6,8 grade pe Richter (estimare intiala), specialistii au emis o alerta de tsunami, anuntand ca, in zona coastelor Aomori si Iwate s-ar putea produce un val de maximum un metru.

Regiunea Iwate a fost puternic afectata de cutremurul de 9 grade produs anul trecut, pe 11 martie, urmat de tsunami. Valul urias a afectat mai multe orase si sate, ducand la moartea a peste 19.000 de oameni si provocand pagube materiale imense.

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger