AcasăNewsCutremur de 6,8 grade in Filipine. Cel putin 14 morti si o...

Cutremur de 6,8 grade in Filipine. Cel putin 14 morti si o noua replica puternica

UPDATE Cel putin 14 persoane au murit si alte 29 sunt date disparute dupa cutremurul de 6,8 grade ce a avut loc luni in Filipine, potrivit politiei locale. De asemenea, o noua replica puternica, de  6,2 grade, a avut loc la cateva ore dupa producerea seismului initial, conform Mediafax.

Un cutremur de 6,8 grade a avut loc in centrul arhipelagului Filipine. Pana la aceasta ora nu a fost emisa o alerta de tsunami. Un copil si-a pierdut viata, au anuntat autoritatile locale.

(foto: iploiesti.ro)

Cel putin o persoana a murit in urma cutremurului de 6,8 grade inregistrat luni in centrul arhipelagului Filipine. Seismul de 6,8 grade s-a produs la ora 11.49 (05.49 ora Romaniei), la o adancime de 46,6 de kilometri, potrivit Institutului American de Geofizica (USGS). Epicentrul a fost localizat in mare, intre insulele Negros si Cebu, la 70 de kilometri nord de orasul Dumaguete (insula Negros), potrivit CNN.

Centrul de avartizare in caz de tsunami in Pacific, cu sediul in Statele Unite, a anuntat ca, pentru moment, nu exista pericolul producerii unui tsunami. Cu toate acestea, locuitorilor din Negros le-a fost recomandat sa se indeparteze de plaja si sa fie atenti in cazul in care observa valuri neobisnuite.

Seismul de 6,8 grade a fost urmat, la jumatate de ora, de doua replici de 4,8, respectiv 5,6 grade, potrivit USGS. Cutremurul a produs panica in randul populatiei din Negros si Cebu, oamenii iesind speriati in strada din cladirile zguduite de cutremur – scoli, magazine sau birouri, potrivit BBC. Conform unor oficiali locali, in unele zone au fost anulate cursurile in scoli, iar oamenii au fost trimisi acasa de la lucru. Potrivit autoritatilor, un copil a murit, fiind prins sub daramaturile unui zid care s-a prabusit.

In urma producerii seismului de 6,8 grade au fost inregistrate pagube materiale minore – mai multe geamuri sparte, dar si ziduri fisurate, in imobile din orasele Cebu, din insula Cebu si San Carlos, din insula Negros, insa pana la aceasta ora nu sunt informatii privind cladiri prabusite.

[youtube] 5K5KLx0J8o0[/youtube]

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger