AcasăNewsCutremur de 5,9 in Bulgaria. Seismul s-a simtit si in Romania -...

Cutremur de 5,9 in Bulgaria. Seismul s-a simtit si in Romania – VIDEO

(foto: captura earthquake.usgs.gov)

Cutremur de 5,9 grade, marti dimineata, in Bulgaria. Seismul s-a produs la ora locala 03.00, in apropiere de Sofia si a fost urmat de 15 replici in decurs de o singura ora. Din primele informatii nu exista victime. Seismul a fost simtit usor si in sudul Romaniei.

(foto: captura earthquake.usgs.gov)

Epicentul cutremurului de 5,9 grade a fost inregistrat la 9 kilometri de orasul Pernik si la circa 24 km vest de kilometri de capitala Sofia. Seismul s-a produs la o adancime de 9,2 kilometri, potrivit Institutului American de Fizica a Pamantului (USGS).

[youtube]v7MhHXFCubM[/youtube]

Potrivit primelor informatii ale oficialilor de la Sofia, cutremurul nu a produs victime, insa a dus la avarierea catorva cladiri din capitala bulgara si a produs panica in randul locuitorilor, care au iesit pe strazi. Teama oamenilor a fost sporita si de faptul ca seismul de 5,9 pe Richter a fost urmat de peste 15 replici in decurs de o ora, dupa cum a anuntat directorul Institutului National de Geofizică al Academiei bulgare de Stiinte, Nikolai Milosev, citat de novinite.com.

[youtube]_aWIEBeOWOI[/youtube]

Cutremurul de 5,9 produs marti dimineata in Bulgaria a fost resimtit in Serbia, Macedonia si sudul Romaniei, ppotrivit RealitateaTV. „Nu au nicio relevanta pentru Romania aceste cutremure din Bulgaria, nu prezinta niciun fel de risc, cel putin pe partea de sud a Romaniei”, a precizat, in direct la postul Tv amintit, Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizica a Pamantului.

371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger