AcasăNewsCutremur de 4,8 grade inregistrat in Vrancea, resimtit puternic si in Bucuresti

Cutremur de 4,8 grade inregistrat in Vrancea, resimtit puternic si in Bucuresti

Un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs marti dimineata in zona Vrancea. Seismul inregistrat la ora 5.42 s-a simtit puternic si in Capitala.

foto: captura infp.ro

Bucurestenii cu somn sensibil, dar nu numai, au fost treziti dimineata de zgaltaielile unui cutremur. Desi s-a produs in zona Vrancea, seismul a fost resimtit si in Capitala.

Potrivit site-ului Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP), cutremurul a avut magnitudinea 4,8 pe Richter, s-a produs la 134 kilometri adancime si a fost localizat la 52 de kilometri de orasul Focsani.

Directorul INFP: Daca vor exista, replicile vor fi atat de mici, incat nu vor fi simtite

Specialistii ne linistesc, spunand ca astfel de seisme sunt normale in zona tarii unde a fost localizat epicentrul miscarii telurice din aceasta dimineata. „Din punct de vedere al replicilor, daca va avea replici, va avea replici putine. In mod normal nu ar trebui sa urmeze ceva in perioada urmatoare. (…) Daca va avea, acestea vor fi (…) mai mici ca magnitudine, deci nu vor fi simtite”, a precizat directorul INFP, Mircea Radulian, potrivit realitatea.net.

Acesta nu este singurul seism produs in zona Vrancea in ultimele 48 de ore. Luni dupa-amiaza a avut loc un alt cutremur, care, insa, a fost mai mic de 3 grade. De altfel, inca de la inceputul lunii septembrie, in zona amintita au avut loc mai multe seisme de „intentitate medie”, cum sunt ele catalogate de specialisti. Cel mai puternic dintre acestea a avut loc pe 8 septembrie si a fost estimat la 4,2 grade pe scara Richter, potrivit infp.ro.

388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger