AcasăNewsCutremur de 4,8 grade în România

Cutremur de 4,8 grade în România

sursa foto: romaniatv.net

Un cutremur mediu s-a produs, în noaptea de duminică spre luni, în România. Seismul s-a simțit în mai multe orașe, inclusiv în Capitală.

Inițial, s-a anunțat că acest cutremur a avut 4,7 grade pe Richter. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită de către specialiști. Astfel, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în ziua de 4 decembrie, la ora 00:05:48, a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău, un cutremur mediu cu magnitudinea 4.8. Seismul s-a produs la adâncimea de 132.5 kilometri.

Conform infp.ro, acest cutremur s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km NV de Buzău, 57km V de Focșani, 63km SE de Sfântu-Gheorghe, 68km E de Brașov, 77km NE de Ploiești.

Cutremur și duminică la prânz

Duminică la prânz, mai exact în 3 decembrie la ora 12:43:14, avusese loc, tot în zona seismică Vrancea – Buzău un cutremur slab, de 3,2 grade pr Richter. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 146.1 kilometri.

De asemenea, de la începutul lunii decembrie, un alt cutremur a fost înregistrat în România. E vorba despre un seism ce a avut loc în seara zilei de 2 decembrie, la ora 20:46. Seismul, unul slab ca magnitudine, a avut 2,1 grade pe Richter și a fost înregistrat în Oltenia, Gorj, la circa 13 kilometri adâncime. A fost, așadar, un cutremur de suprafață.

Totodată, amintim că în luna noiembrie în țară au avut loc mai multe cutremure. Unul dintre acestea s-a produs în 26 noiembrie, la ora 05:38:44, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. A avut 4,2 grade pe Richter, fiind încadrat în categoria cutremurelor medii.

286 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger