AcasăNewsCutremur de 4,1 grade în România. În ce zonă a țării s-a...

Cutremur de 4,1 grade în România. În ce zonă a țării s-a produs seismul

Cutremur de 4,1 grade în România. În ce zonă a țării s-a produs seismul (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, în dimineața zilei de luni, 12 iulie, în România! Au fost două mișcări telurice înregistrate de seismografe.

Cel mai recent dintre ele a avut loc la ora 05:11, în județul Vrancea, la 131 de kilometri adâncime.

Detaliile anunțate de specialiști

Conform datelor făcute publice de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a fost unul slab – de 2,3 grade pe Richter, și s-a produs la 85 de kilometri de orașul Brașov, la 95 de kilometri de Ploiești și la 101 kilometri de orașul Bacău.

Tot în dimineața zilei de luni, 12 iulie, dar la ora 03:09, în zona seismică Vrancea – județul Buzău, s-a produs un cutremur mediu, de 4,1 grade pe Richter, la adâncimea de 112 kilometri. Conform datelor comunicate de specialiști, acest seism s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: la 70 de kilometri de Brașov, la 77 de kilometri de Ploiești, la 116 kilometri de Bacău și la 128 de kilometri de București.

Cutremur de 4,3 grade pe 6 iulie

În cursul acestei luni iulie, a doua de vară calendaristică, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice. Două dintre ele s-au produs pe 9 iulie – un seism în zona Vrancea – Buzău, la ora 16:38, care a avut 3,8 grade, și celălalt la ora 15:37, în județul Vrancea, de 3,2 grade pe Richter.

Cel mai puternic cutremur care a avut loc în luna iulie s-a produs săptămâna trecută, mai precis marți, 6 iulie, la ora 14:20. Conform infp.ro, a avut 4,3 grade, fiind considerat un cutremur mediu, și a fost înregistrat în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 133 de kilometri.

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger