AcasăNewsCutremur de 4 grade pe Richter, marti, in Vrancea!

Cutremur de 4 grade pe Richter, marti, in Vrancea!

Un nou cutremur inregistrat in Vrancea, zona activa din punct de vedere seismic, a fost semnalata de catre specialistii in Fizica Pamantului.

Seismul a avut loc marti, la primele ore ale zilei, mai exact cu 20 de minute dupa ora 01. A fost vorba despre o miscare telurica de suprafata, localizata in nord-estul judetului Vrancea, dupa cum rezulta din datele facute publice de catre specialistii din cadrul Institutului National de Fizica a Pamantului.

Cutremurul a avut 4 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de doar 21 de kilometri. A venit la doar doua zile dupa ce un alt seism a avut loc in judetul situat in Moldova, acela fiind, insa mai mic, de doar 2.7 grade pe Richter, cutremurul producandu-se la o adancime de 76 de kilometri.

Amintim faptul ca de la inceputul lunii, in Romania au avut loc in jur de 20 de miscari telurice, dar si ca seismul cel mai puternic inregistrat in tara din ianuarie si pana in prezent a avut loc in judetul Buzau, pe 29 martie, fiind estimat la 4.9 grade pe Richter.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger