AcasăNewsCutremur de 4 grade, luni dimineata, in Vrancea!

Cutremur de 4 grade, luni dimineata, in Vrancea!

captura foto: infp.ro

Un cutremur de 4 grade pe scara Richter a avut loc, luni dimineata, in Vrancea. Seismul a fost inregistrat la ora 9.19. Cutremurul s-a produs la o adancime de 142 de kilometri, potrivit infp.ro.

captura foto: infp.ro

Cutremurul de luni dimineata, estimat la 4 grade pe Richter, a avut loc la 17 kilometri de Siriu si Nereju.

Marmureanu: „Cutremurul din Vrancea nu poate avea urmari”

„Cand vor aparea cutremure de peste 6, activitatea (in zona Vrancea-nr.) este oarecum anormala. Cutremurele din Vrancea care au loc intre 90-120 de km, fata de cele din Turcia, care au loc pe alta falie si sunt de suprafata 5-25 de km. Aceste cutremure din Turcia niciodata nu afecteaza activitatea seismica din zona Vrancea. Noi stim foarte bine treaba asta”, a declarat Gheorghe Marmureanu, in direct la RealitateaTV. Intrebat daca acest cutremur din Vrancea poate avea urmari, Marmureanu ne-a linistit. „Nu poate avea urmari”, a declarat fostul director al Institutului de Fizica a Pamantului.

Specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP) au declarat in repetate randuri ca aceste cutremure de mica intensitate sunt normale in aceasta zona a Romaniei si de aceea populatia nu are motive de ingrijorare.

Cel mai puternic seism inregistrat in zona amintita, in ultima perioada, a fost cel de pe 4 octombrie, estimat la 4,8 grade pe Richter si resimtit si in Bucuresti. Cutremurul a avut loc dimineata la ora 5.40, iar epicentrul a fost localizat la 52 de kilometri de orasul Focsani.

681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger