AcasăNewsCUTREMUR de 4.5 grade in zona VRANCEA

CUTREMUR de 4.5 grade in zona VRANCEA

Un seism de intensitate medie s-a produs, luni dupa-amiaza, in zona seismica Vrancea. Cutremurul a avut loc la ora 15.09.

Miscarea telurica de 4.5 grade pe scara Richter a fost inregistrata de seismografe in judetul Buzau, la o adancime de 140 de kilometri, anunta Institutul National de Fizica a Pamantului. Orasele situate in apropierea epicentrului cutremurului sunt Covasna (29 de kilometri), Targu Secuiesc (44 de kilometri) si Sacele (50 de kilometri).

In noaptea de duminica spre luni, in aceeasi zona a avut loc un alt seism, insa de intensitate mai mica. Miscarea telurica a avut magnitudinea 2.9 pe scara Richter si a fost inregistrata de aparate la ora 01.28.

Acestea nu sunt singurele cutremure produse, recent, in Romania. In noaptea de vineri spre sambata (31 octombrie-1 noiembrie-n.r) in Banat s-a produs un cutremur de 4.8 grade pe Richter. Pamantul s-a miscat la ora 01.00, la o adancime de doar 4 kilometri, iar seismul a fost resimtit in localitatile aflate in apropierea epicentrului seismului.

Sursa foto: observatorulbuzoian.ro

author avatar
Cristina Stefan
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger