AcasăNewsCutremur de 3 grade în România. În ce zonă s-a produs seismul

Cutremur de 3 grade în România. În ce zonă s-a produs seismul

Cutremur de 3 grade în România. În ce zonă s-a produs seismul (sursa foto: romaniatv.net)

Seismografele au înregistrat un cutremur slab, de 3 grade pe Richter, ce a avut loc la primele ore ale zilei de luni, în România.

Cutremurul s-a produs pe 24 mai, la ora 01:33, în zona Vrancea, la o adâncime de 70 de kilometri, din câte s-a anunțat din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Despre cutremurul din Vrancea s-a mai aflat că s-a produs la 84 de kilometri de orașul Brașov, la 89 de kilometri de Bacău, la 105 kilometri de Ploiești și la 156 de kilometri de Capitală.

În decursul acestei luni, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice. Chiar duminică dimineață, pe 23 mai, la ora 07:36, în Banat – Caraș-Severin s-a produs un seism de 2,8 grade pe Richter, la adâncimea de 9 kilometri, fiind, așadar, un cutremur de suprafață.

De asemenea, pe 10 mai în zona seismică Vrancea a avut loc un cutremur de 3,5 grade pe Richter, produs la ora 17:13, la o adâncime de 87 de kilometri.

Și în aprilie s-au produs mai multe cutremure în România. Cel mai puternic dintre ele a fost înregistrat de seismografe pe 9 aprilie, la ora 21:36, în zona Vrancea. A avut 4,5 grade pe Richter, fiind considerat de către specialiști drept un cutremur mediu.

author avatar
Cristina Stefan
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger