AcasăNewsCUTREMUR, azi-noapte în România! Localnicii, alarmaţi!

CUTREMUR, azi-noapte în România! Localnicii, alarmaţi!

cutremur CUTREMUR, azi-noapte în România! Localnicii, alarmaţi!

Un cutremur cu magnitudinea de 2,2 pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la ora 01.36 în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea de 2,2 pe scara Richter. Seismul s-a produs la adâncimea de 135 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: 76 km E de Brașov, 93 km NE de Ploiești, 101 km S de Bacău, 117 km V de Galați, 118 km NV de Brăila și 144 km N de București.

21 de cutremure în România, în 2021

Tot mai multe cutremure în România. Numai de la începutul anului 2021 au avut loc 21 de seisme, cele mai multe dintre ele fiind înregistrate în luna februarie. Seismele de la începutul acestui an au avut magnitudini cuprinse între 2,1 și 3,8 pe scara Richter.

A fost o activitate seismică intensă care se remarcă nu doar în țara noastră, ci în toată lumea.

Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a explicat pentru Realitatea TV că nu există o legătură directă între cutremure și fenomenele meteorologice și că nu poate preciza când se va produce următorul val seismic în România.

author avatar
Andrei Ștefan
446 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger