AcasăNewsCurtea de Conturi se face că lucrează

Curtea de Conturi se face că lucrează

Reprezentanții Curții de Conturi au declarat că s-au făcut răi și că vor începe un adevărat desant la instituțiile importante ale statului pentru a stabili cum s-au chetuit banii publici. Doar că, după cum știm, după anunțurile bombastice nu se mai întâmplă nimic. Poate că or mai și munci, dar până acum nu s-a văzut mai nimic.

A început auditul la instituțiile importante

Cei vizați de a li se cere portofelul și chitanțale la vedere și unde se vor face verificări sunt cei de la Administrația Prezidențială, Senatul, Camera Deputaților, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, alte ministere și instituții. Reprezentanții  CC spun că au și un program de activitate pe anul 2020. Astfel, s-a stabilit ce acțiuni ar urma să fie desfășurate de către structurile centrale și teritoriale ale inspectorilor anul acesta. Oamenii de la Curtea de Conturi și-au stabilit auditul pe cele trei tipuri din fișa postului și pe model extern: financiar, de conformitate și de performanță.

Peste 2.300 de misiuni de audit

Pentru anul în curs sunt programate 2.326 misiuni de audit, dintre care 1.642 reprezintă misiuni de audit financiar,1.553 la camerele de conturi și 89 la departamentele de specialitate. Mai sunt programate 23 de teme de audit al performanței care se vor desfășura la 93 de entități, 34 de teme de audit de conformitate aferente celor 518 misiuni ce vor viza 517 instituții, precum și 63 de acțiuni de documentare. Alte controale privesc companii de stat aflate în subordinea ministerelor, SRI, SIE, SPP sau STS, precum și Casa Națională de Asigurări de Sănătate și un număr de primării. Dacă în alți ani nu se afla mai nimic despre rezultatele auditului, sperăm că de data acesta cei de la Curtea de Conturi vor fi mai transparenți.

author avatar
Ramona Feraru
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger