AcasăNewsCurtea de Apel Bucuresti a publicat motivarea arestarii judecatorului Stan Mustata

Curtea de Apel Bucuresti a publicat motivarea arestarii judecatorului Stan Mustata

Judecatorul Mihai Oprescu de la Curtea de Apel Bucuresti a motivat decizia prin care a hotarat arestarea preventiva a colegului sau, Stan Mustata, precum si a grefierei, ambii acuzati de coruptie.

„Judecatorul apreciaza ca masura arestarii preventive este proportionala cu gravitatea acuzatiei, raportat la modalitatea de savarsire a faptei si la rezonanta sociala a unor asemenea activitati infractionale. Intr-adevar, fenomenul coruptiei reprezinta o amenintare pentru democratie si drepturile omului, care erodeaza principiul echitatii si al justitiei sociale, punand in pericol insasi stabilitatea institutiilor democratice si a fundamentelor morale ale societatii, intrucat, Justitia – ca institutie, este in egala masura un serviciu public, dar si autoritatea statului care raspunde de aplicarea legii si stabilirea adevarul intr-o cauza, exclusiv pe baza actelor aflate la dosar. Normele constitutionale impun ca Justitia sa fie unica, impartiala si egala pentru toti cetatenii”, a motivat magistratul, potrivit b1.ro.

In motivare se mai arata: „In prezenta cauza, urmarirea penala efectuata pana la momentul analizat releva particularitatile si consecintele unor fapte de coruptie savarsite de catre un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, impreuna cu un grefier din cadrul aceleiasi instante, cu oameni de afaceri, justitiabili si intermediari ai acestora”.

Cei doi arestati au contestat decizia la Curtea Suprema de Justitie, contestatie care se va judeca marti. Judecatorul Stan Mustata si grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucuresti, au fost arestati pentru 30 de zile in dosarul de mita in schimbul unor solutii favorabile in dosare, in noaptea de marti spre miercuri.

Foto: hotnews.ro

author avatar
Alina Costache
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger