AcasăNewsCurtea de Apel Bucuresti a decis: Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare

Curtea de Apel Bucuresti a decis: Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare

Curtea de Apel Bucuresti a respins apelul Agentiei Nationale de Integritate la decizia Tribunalului Bucuresti din 1 aprilie 2014 prin care se constata ca Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Curtea de Apel a decis ca ANI nu are calitatea sa conteste candidatura lui Diaconu, informeaza stiripesurse.ro. Astfel, instanta a respins apelul ca fiind formulat de o persoana fara calitate procesuala activa.

Inca de sambata, Mircea Diaconu a declarat ca judecatorii de la Tribunalul Bucuresti i-au permis sa candideze pe 25 mai. „Este a treia decizie, doua sunt de la Tribunalul Bucuresti – aceasta si inca una – si a mai fost una azi dimineata si toate imi sunt favorabile. Prima decizie, cea din 1 aprilie, a ramas definitiva pentru ca s-a respins contestatia. La contestatia depusa ieri, raspunsul tribunalului este ca admite cererea. Se va face in mod sigur apel. Cred ca nici la admitere la facultate n-am avut emotii mai mari, stabilesc un lucru pe care incerc sa-l spun de doi ani. Eu zic ca e cam mare diferenta, ambele texte sunt scrise in limba romana, e greu sa fie doua sensuri… mi-e frica, dar am incredere in justitie”, spunea sambata Mircea Diaconu.

Pe 26 martie, Agentia Nationala de Integritate a informat Biroul Electoral Central ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. In opinia ANI, o eventuala decizie de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu ar fi de natura sa incalce principiile suprematiei interesului public si integritatii in exercitarea functiei publice.

author avatar
Andra Nesu
493 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger