AcasăNewsCurtea Constitutionala: Trecerea ICR sub Senat, constitutionala

Curtea Constitutionala: Trecerea ICR sub Senat, constitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit ca trecerea Institutului Cultural Roman de sub autoritatea Presedintiei sub cea a Senatului este constitutionala.

Curtea Constitutionala (CCR) a stabilit, marti, ca prevederile Ordonantei de Urgenta (OUG) 27 pe 2012, referitoare la trecerea Institutului Cultural Romana (ICR) din subordinea Presedintiei in cea a Senatului este constitutionala.

OUG a fost adoptata de catre Guvernul Romaniei in data de 13 iulie. In urma acesteia, in termen de maximum 15 zile trebuia sa numeasca ata conducerea ICR, cat si pe membrii Consiliului de COnducere.

Trecerea Institutului sub autoritatea Senatului a iscat idei negative, presedintele ICR alaturi de mai multi oameni de cultura protestand in strada impotriva deciziei luate.

In urma acestuia Victor Ponta i-a intrebat pe membrii ICR daca doresc autoritatea presedintelui ori a Senatului.

“As vrea sa-i intreb pe cei de la ICR daca considera ca trebuie sa ramana sub presedintele Romaniei acum. Sau o sa considere ca e mai bine la Senat?”, a fost intrebarea premierului.

Membrii ICR au replicat la acel moment printr-un comunicat, spunandu-i primului ministru ca il doresc pe presedinte.

„ Primul motiv invoca experienta audierii noastre, de-a lungul anilor, in Comisia de cultura a Senatului: cu exceptia pozitiei deschise a catorva senatori, atmosfera era dominata de un nationalism inversunat si obtuz, complet impermeabil la orice judecata rationala privind programele culturale. In totul, o atmosfera morala complet improprie conceperii si implementarii unor programe culturale de calitate. Temerea noastra este ca, prin subordonarea Institutului fata de Senat, aceasta atmosfera morala va contamina si conducerea ICR-ului, conducand astfel la distrugerea neutralitatii sale politice”, au scris acestia in comunicat, conform B1 TV.

author avatar
Ionut Zgimbau
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger