AcasăNewsCurtea Constitutionala, mai tare ca Parlamentul

Curtea Constitutionala, mai tare ca Parlamentul

Judecatorii constitutionali vor sa-i tina din scurt pe parlamentari

Curtea Constitutionala s-a repus in drepturi, judecatorii CCR stabilind ca au caderea sa cenzureze toate hotararile Parlamentului.

Judecatorii constitutionali vor sa-i tina din scurt pe parlamentari

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atributiilor Curtii Constitutionale a fost declarata neconstitutionala. Ca urmare, toate hotararile Legislativului vor putea fi amendate de judecatorii consititutionali. Decizia de ieri a CCR a fost imediat speculata de democrat-liberali, liderul deputatilor PDL Mircea Toader  precizand ca, in acest moment, judecatorii se pot pronunta pe sesizarile privind inlocuirea Robertei Anastase si a lui Vasile Blaga din fruntea CamereiDeputatilor, respectiv a Senatului.

”Daca exista sesizare, deci ei se pot pronunta (judecatorii – n.r).  Sunt depuse sesizarile noastre, care au fost amanate. Prin urmare, CCR trebuie sa dea un raspuns. Ca orice hotarare a Parlamentului, ea este supusa controlului Curtii. Ele au fost respinse ca fiind inadmisibile, nu ca nu sunt corecte”, a afirmat Toader. Confruntat cu posibilitatea de a-si pierde functia, presedintele Camerei Deputatilor, pesedistul Valeriu Zgonea, a declarat ca va respecta decizia CCR.  ”Spre deosebire de alti colegi de-ai mei, eu nu m-am nascut pe functia de presedinte si nici nu numar 70 egal 180. Daca vointa plenului va fi de a schimba presedintele Camerei Deputatilor cu alt presedinte, eu personal, ca politician, nu am o problema, imi fac la fel de bine datoria de parlamentar cu alta functie. Este o functie trecatoare pentru noi cei care am intrat in politica. Eu sunt obligat sa respect legislatia si Constitutia cand sunt in aceasta functie si sa respect si deciziile CCR”, a conchis Zgonea.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger