AcasăNewsCurtea Constitutionala l-a demis pe Mircea Diaconu

Curtea Constitutionala l-a demis pe Mircea Diaconu

In urma deciziei Curtii Constitutionale, Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator

Liberalul Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator, dupa ce Curtea Constitutionala a admis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea in executare de catre Senat a hotararii judecatoresti referitoare la incompatibilitatea politicianului.

In urma deciziei Curtii Constitutionale, Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator

CCR  a decis ca Senatul a incalcat Legea fundamentala atunci cand l-a mentinut in functie pe Mircea Diaconu, judecatorii constatand ca  exista un conflict de natura constitutionala intre autoritatea judecatoreasca (ICCJ) si autoritatea legiuitoare.

Salutat de presedintele Traian Basescu,  verdictul Curtii Constitutionale a dat apa la moara adversarilor USL, acestia cerand demisia premierului si a presedintelui Senatului.  ”Am ajuns in momentul de fata, in care Senatul incalca Legea fundamentala a statului, isi bate joc de ea. Aceasta ignorare continua a legii, a hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu se petrece de azi de ieri, ci de cateva luni de zile. Cerem demisia de urgenta a presedintelui Senatului, a domnului Crin Antonescu, sub patronajul caruia acest lucru se petrece, presedinte al PNL”, a declarat presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu. Exemplul lui Ungureanu a fost urmat si de Raluca Turcan, democrat-liberala avand insa o problema cu seful Executivului. ,,Victor Ponta, premierul Romaniei, copresedintele USL, persoana care a girat politic aceasta situatie, ar trebui sa isi inainteze demisia. Ar fi gestul care ar mai spala din onoarea tarii, murdarita de parlamentarii USL”, a conchis Turcan.

USL vrea o Curte Constitutionala de decor

Dan Sova

Liberalii si pesedistii intentioneaza sa reduca atributiile CCR. O spune chiar ministrul Dan Sova, precizand ca la viitoarea modificare a Constitutiei trebuie reintrodusa posibilitatea de a desfiinta in Parlament, cu doua treimi, hotararile Curtii. ”Asa cum arata astazi Curtea Constitutionala, multi au o pregatire juridica indoielnica, sunt numiti pe linie politica. Sustin cu tarie ca magistratii trebuie selectati dintre magistrati care au 18 ani vechime in magistratura si trebuie sa se asigure prin prevederi constitutionale o independenta suficienta si pentru marele public, deoarece planeaza suspiciuni asupra CCR”, a  mai afirmat Sova.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger