AcasăNewsCurtea Constitutionala din Germania a autorizat salvarea zonei euro

Curtea Constitutionala din Germania a autorizat salvarea zonei euro

Curtea Constitutionala germana a aprobat participarea la Mecanismul European de Stabilitate, astfel incat Berlinul sa poate interveni in salvara zonei euro.

Judecatorii Curtii Constitutionale a Germaniei au autorizat, miercuri, Berlinul sa participe la salvarea zonei euro prin afilierea la Mecanismul European de Stabilitate.

In acest mod Guvernul germna poate adopta ultimele mecanisme de salvarea a zonei euro, inlaturandu-se totodata orice incertitudini referitoare la o participare a Germaniei la gestionarea crizei financiare, informeaza b1.ro.

Potrivit deciziei celor opt judecatori ai Curtii i-au permis totodata si sefului statului german, Joachim Gauck, sa semneze textele de lege privind Mecanismul European de Stabilitate  si Tratatul privind Stabilitatea, Coordonarea si Guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.

Totodata, potrivit deciziei magistratilor, orice majorare financiara a Germaniei la capitalul MES va fi supusa unui pot al Parlamentului german, acesta urmand sa stabileasca sumele necesare salvarii zonei euro.

Mecanismul European de Stabilitate are o valoare totala de 500 de miliarde de euro, din acesta suma Germania urmand sa contribuie cu 27%, fapt pentru care decizia de miercuri a Curtii Constitutionale era esentiala pentru adoptarea planului de salvare a zonei euro.

author avatar
Ionut Zgimbau
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger