AcasăNewsCurtea Constitutionala decide greu cine ramane la Cotroceni

Curtea Constitutionala decide greu cine ramane la Cotroceni

Judecatorii constitutionali au fost pusi sa scoata din foc castanele politice

Curtea Constitutionala a atras din nou, ieri, toata atentia asupra sa. Motivul: o decizie de neconstitutionalitate in cazul destituirii lui Vasile Blaga din fruntea Senatului ar anula toate victoriile USL-ului.

Judecatorii constitutionali au fost pusi sa scoata din foc castanele politice

Judecatorii constitutionali au debutat, ieri, cu dezbaterea modificarilor aduse legii de organizare si functionare a CCR, modificari prin care hotararile Parlamentului au fost scoase de sub controlul Curtii.

Iar daca CCR considera ca trebuie sa se pronunte in continuare asupra respectivelor hotarari, inseamna si ca destituirea lui Vasile Blaga nu este valabila, din moment ce Curtea a decis deja, cu ocazia destituirii lui Mircea Geoana, ca presedintele Senatului poate fi revocat doar de grupul parlamentar care l-a propus. Iar daca Blaga nu este demis, prin extensie nici Traian Basescu nu este suspendat, din moment ce Crin Antonescu nu avea dreptul sa conduca sedinta comuna de vineri. La ora inchiderii editiei, CCR dezbatea in continuare, fapt de inteles din moment ce toata evolutia politica a Romaniei depinde, din nou, de cei noua judecatori.

author avatar
Simona Badulescu
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger