AcasăNewsCurtea Constitutionala da examen la algebra cu datele trimise de Guvern ...

Curtea Constitutionala da examen la algebra cu datele trimise de Guvern

Judecatorii constitutionali trebuie sa ”traduca” adresa primita de la Guvern

O adresa. Atat au primit ieri  judecatorii constitutionali din partea Guvernului, desi au cerut in repetate randuri listele electorale permanente.

Judecatorii constitutionali trebuie sa ”traduca” adresa primita de la Guvern

Documentul guvernamental, in baza caruia Curtea Constitutionala urma sa decida daca referendumulul este sau nu valid, le da si mai multe batai de cap judecatorilor.

Dupa ce a studiat pret de o ora adresa venita de la Palatul Victoria, presedintele CCR, Augustin Zegrean, s-a lasat pagubas, preferand sa plece acasa.

Listele electorale, periate de MAI

Victor Ponta a prezentat personal datele pe care Executivul le-a transmis Curtii Constitutionale

Ca sa elimine orice speculatie pe tema, premierul Victor Ponta a decis sa prezinte personal datele pe care Guvernul le-a transmis CCR. Astfel, potrivit lui Ponta, 34.654 de persoane  trebuie radiate de pe listele electorale permanente, 512.379 au actele de identitate expirate, in timp ce 3.052.397, din care nu se stie exact numarul minorilor, sunt in strainatate. ”Din datele MAE, primite pana acum de la institutii straine sau de la misiunile diplomatice, totalul cetatenilor romani cu drept legal de sedere in alte tari este 3.052.397 de persoane. Datele primite din 17 tari arata ca acolo sunt 1.101.809 cetateni romani majori, insa datele primite din alte state nu precizeaza cati sunt majori si cati sunt minori”, a explicat premierul,  lansand o provocare la adresa judecatorilor constitutionali: sa decida ce se intampla atat cu romanii aflati in strainatate, cat si cu cei care au actele de identitate expirate.  In incheierea interventiei sale, seful executivului a declarat ca, in cazul in care CCR invalideaza referendumul, singura solutie constitutionala este intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni.  ”Daca maine sase dintre judecatorii CCR decid sa invalideze referendumul nu exista decat o singura solutie constitutionala, chiar daca este o solutie nedreapta pentru majoritatea absoluta a romanilor, pentru 8,5 milioane de romani, si anume domnul Basescu se intoarce la masa verde, cum a zis ca nu vrea, la masa bucatelor de la Cotroceni. Alta solutie nu exista”, a afirmat Ponta.

Blaga: Guvernul ii zapaceste pe judecatori

Presedintele PDL, Vasile Blaga,  a acuzat Executivul ca incearca sa ”confuzeze” in continuare Curtea Constitutionala. Mai mult, Blaga a precizat ca la referendumul din 29 iunie, 482.219 cetateni romani cu drept de vot si cu domiciliul in strainatate nu au figurat in listele electorale permanent, desi dispozitiile legale prevad ca acestea trebuie inscrise in liste. ”Chiar si in aceste conditii, prim-ministrul Victor Ponta a fost nevoit sa recunoasca ca nu poate radia din listele electorale permanente mai mult de 34.364 persoane decedati, cei care si-au pierdut cetatenia sau si-au pierdut drepturile electorale”, a afirmat liderul PDL.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
381 afisari

1 COMENTARIU

  1. @Celor 9 judecatori ai CCR. Nu va manjiti mainile cu sangele poporului roman! Daca ne veti trada, mai devreme sau mai tarziu, acest sange se va razbuna crunt. Asa sa va ajute Dumnezeu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger