AcasăNewsCurtea Constitutionala a validat rezultatul alegerilor prezidentiale

Curtea Constitutionala a validat rezultatul alegerilor prezidentiale

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, a anuntat ca CCR a validat rezultatul alegerilor prezidentiale din 2 noiembrie.

CCR a respins numeroasele solicitari primite pentru anularea scrutinului, astfel ca vineri dimineata s-a stabilit ca nu exista motiv intemeiat pentru reluarea alegerilor din primul tur.

„Incepand de joi am verificat dosarele primite de la Biroul Electoral Central. Am vazut fiecare ce a avut de zis si am decis sa validam rezultatele de la primul tur”, a declarat Augustin Zegrean.

Presedintele CCR a mai spus ca reorganizarea primului tur ar trebui sa aiba loc doar daca s-ar remarca fraude care sa conduca la schimbarea ordinii pe liste.

Din momentul in care CCR a validat rezultatul de la alegerile prezidentiale din 2 noiembrie incepe, practic, campania electorala pentru al doilea tur de scrutin. Pe 16 noiembrie, Victor Ponta, actualul premier si presedintele Partidului Social Democrat, si Klaus Iohannis, presedintele Partidului National Liberal, se vor bate pentru presedintia Romaniei.

author avatar
Cristi Ionita
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger