AcasăNewsCurtea Constitutionala a validat rezultatele alegerilor prezidentiale

Curtea Constitutionala a validat rezultatele alegerilor prezidentiale

Magistratii de la Curtea Constitutionala a Romaniei au respins cererile de anulare a alegerilor prezidentiale si au validat victoria liberalului Klaus Iohannis.

Astfel, Klaus Iohannis va fi, vineri, personajul principal al ceremoniei de investire a noului presedinte ales al Romaniei. La ceremonie va participa si Traian Basescu, inca presedintele in exercitiu al Romaniei.

Magistratii de la Curtea Constitutionala a Romaniei au precizat ca validarea rezultatelor alegerilor s-a facut cu unanimitate de voturi.

„Am verificat documentele primite de la Biroul Electoral Central. Nu s-au constatat impedimente in confirmarea rezultatului alegerilor. Deci, au fost confirmate rezultatele alegerilor si in a doua hotarare domnul Klaus Iohannis a fost validat in functia de presedinte al Romaniei. Urmeaza ca la ora 12.00 sa aiba loc sedinta de inmanare a hotararii presedintelui ales al Romaniei”, a afirmat Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei.

Liberalul Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale cu un avans de circa noua procente fata de Victor Ponta, desi social-democratul avea 10% in fata dupa primul tur de scrutin si era cotat drept mare favorit.

author avatar
Cristi Ionita
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger