AcasăNewsCurtea Constitutionala a validat rezultatele alegerilor prezidentiale

Curtea Constitutionala a validat rezultatele alegerilor prezidentiale

Magistratii de la Curtea Constitutionala a Romaniei au respins cererile de anulare a alegerilor prezidentiale si au validat victoria liberalului Klaus Iohannis.

Astfel, Klaus Iohannis va fi, vineri, personajul principal al ceremoniei de investire a noului presedinte ales al Romaniei. La ceremonie va participa si Traian Basescu, inca presedintele in exercitiu al Romaniei.

Magistratii de la Curtea Constitutionala a Romaniei au precizat ca validarea rezultatelor alegerilor s-a facut cu unanimitate de voturi.

„Am verificat documentele primite de la Biroul Electoral Central. Nu s-au constatat impedimente in confirmarea rezultatului alegerilor. Deci, au fost confirmate rezultatele alegerilor si in a doua hotarare domnul Klaus Iohannis a fost validat in functia de presedinte al Romaniei. Urmeaza ca la ora 12.00 sa aiba loc sedinta de inmanare a hotararii presedintelui ales al Romaniei”, a afirmat Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei.

Liberalul Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale cu un avans de circa noua procente fata de Victor Ponta, desi social-democratul avea 10% in fata dupa primul tur de scrutin si era cotat drept mare favorit.

author avatar
Cristi Ionita
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger