AcasăNewsCurtea Constitutionala a trimis la Parlament motivarea deciziei privind referendumul

Curtea Constitutionala a trimis la Parlament motivarea deciziei privind referendumul

Curtea Constitutionala (CCR) a trimis, miercuri, Parlamentului hotararea privind referendumul din 29 iulie, privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

La finalul sedintei in care plenul CCR a discutat motivarea hotararii cu privire la referendumul din 29 iulie, Curtea Constitutionala a trimis Parlamentului -Camerei Deputatilor si Senatului -o copie a acestei decizii. „In sedinta din data de 22 august 2012, plenul Curtii Constitutionale a Romaniei a discutat motivarea Hotararii nr. 6 din 21 august 2012, referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si la confirmarea rezultatelor acestuia. Cu adresele nr. 5461 si 5462 din 22 august 2012, Curtea a transmis presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, copia Hotararii nr. 6 din 21 august 2012, pentru luarea masurilor necesare in vederea prezentarii acestei hotarari Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite in sedinta comuna, in conformitate cu prevederile art.47 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale”, se arata in comunicatul remis presei de catre CCR.

Cu precizarea ca hotararea nu poate fi facuta publica pana la prezentarea in Parlament, Curtea Constitutionala mentioneaza ca dupa citirea in plenul reunit al Camerelor Parlamentului, hotararea cu privire la desfasurarea referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu se va publica in Monitorul Oficial si in presa, data de la care se vor aplica masurile hotarate de CCR.

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, a fost respectata, dar ca la referendum nu au participat cel puţin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru ca scrutinul sa fie valabil.

560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger