AcasăNewsCurtea Constitutionala a decis: Referendumul, invalidat

Curtea Constitutionala a decis: Referendumul, invalidat

Curtea Constitutionala, a decis, in sedinta de marti, ca referendumul din 29 iulie, privind demiterea presedintelui, e invalid. Astfel, Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni.

Sedinta in care judecatorii Curtii Constitutionale au hotarat, cu 6 voturi la 3, invalidarea referendumului din 29 iulie s-a incheiat dupa mai bine de doua ore, potrivit RealitateaTV. Presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a declarat, dupa sedinta de marti, ca CCR a constatat ca referendumul este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum, de 50% plus unu din alegatorii inscrisi pe listele electorale.

Miercuri, Curtea Constitutionale urmeaza sa redacteze decizia, care va fi citita in plenul CCR, iar dupa ce va fi semnata de cei noua judecatori, va fi trimisa Parlamentului.

 

In urma hotararii Curtii Constitutionale, presedintele ales, Traian Basescu, se va intoarce la Cotroceni, interimatul asigurat de Crin Antonescu luand sfarsit.

Potrivit datelor finale anuntate de Biroul Electoral Central, 46,24% dintre romani au votat pe 29 iulie, la referendumul privind demiterea lui Traian Basescu. Potrivit BEC, numarul voturilor valabil exprimate DA – 87,52% (7.403.836 voturi), NU – 11,15% (943.375 voturi), iar numarul voturilor nule inregistrate 1,32% (111.842 voturi).

648 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger