AcasăNewsCurtea Constitutionala a decis: Ordonanta traseismului este neconstitutionala!

Curtea Constitutionala a decis: Ordonanta traseismului este neconstitutionala!

Magistratii de la Curtea Constitutionala au decis ca ordonanta privind migratia alesilor locali este neconstitutionala.

Gratie deciziei luate, miercuri, de Curtea Constitutionala, legea traseistilor se intoarce in Parlament, desi Senatul, in calitate de Camera decizionala, a aprobat, saptamana trecuta, proiectul de lege privind Ordonanta de Urgenta nr. 55/2014 referitoare la migratia alesilor locali.

Ordonanta traseismului a ajuns la Curtea Constitutionala, dupa ce mai multi parlamentari liberali a facut o sesizare in legatura cu posibilitatea ca OUG 55/2014 sa incalce legea fundamentala.

„Partidul National Liberal isi mentine punctul de vedere ca Guvernul Ponta a emis OUG 55/2014 cu incalcarea Constitutiei. Tergiversarea parcursului acestei ordonante de urgenta prin Parlament pana dupa alegeri, ca si expirarea termenului introdus de prevederile ei, nu schimba cu nimic eroarea Cabinetului PSD. Tocmai de aceea, PNL a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu posibilitatea ca OUG 55/2014, emisa de Guvernul condus de Victor Ponta, sa incalce Legea fundamentala, cu atat mai mult cu cat singura urgenta care a motivat adoptarea actului normativ a fost cea electorala”, a fost mesajul clar transmis de parlamentarii liberali.

author avatar
Cristi Ionita
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger