AcasăNewsCursuri de mate, istorie si limbi straine pe smartphone

Cursuri de mate, istorie si limbi straine pe smartphone

Elevii si studentii (sau parintii lor) care au un smartphone sau o tableta  pot folosi o serie de aplicatii utile pentru studiu, care le usureaza mult activitatea la scoala sau la facultate.

DEX online, exercitiile de mate si jocul interactiv Istoria Romanilor sunt doar cateva aplicatii pentru elevi si studenti pe smartphone

Potrivit  The PhoneGeeks, divizia specializata in tehnica si telefonie mobila a EuroGsm, printre cele mai utile aplicatii mobile educative se numara cele dedicate matematicii, fizicii sau chimiei.  Aplicatiile sunt, in general, gratuite, iar pentru versiuni mai complexe preturile sunt de 3-17 lei.

Matematica, fizica si chimie

Aplicatia Mathematics Reference Formula reuneste o serie de formule si exemple de calcule din algebra, geometrie, trigonometrie, precum si matrici, variabile sau vectori.

Aplicatia Math Workout permite efectuarea de operatii aritmetice, iar pentru realizarea de calcule, elevii si studentii mai pot utiliza aplicatii precum Math Algebra Solver Calculator sau Calc and Graph, prin care pot realiza calcule cu pana la trei variabile. In domeniul fizicii si chimiei se recomanda aplicatiile Physics Cheat Sheets si Chemistry Cheat Sheets, iar aplicatia Elements – Periodic Table prezinta tabelul periodic al lui Mendeleev.

Enciclopedii

Elevii si studentii pot gasi utile si aplicatiile generaliste, de tip enciclopedii, precum Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia, care prezinta informatii structurate din geografie, istorie, muzica, arta etc. Exista si aplicatii mobile in limba romana dedicate unei singure materii scolare (geografie) sau jocul interactiv Istoria Romanilor.

Limbi straine

O alta categorie de aplicatii educative sunt cele dedicate studiului limbilor straine, cum ar fi English Grammar sau French Grammar, precum si aplicatia pentru traduceri Google Translate. Tot in domeniul lingvistic, elevii mai pot folosi dictionare explicative ale limbii romane, printre care aplicatia Dex pentru Android. Aplicatiile pentru editarea, prelucrarea si transferul documentelor sunt Camscanner, pentru scanarea lectiilor sau cursurilor, ori Kingsoft Office, pentru editarea documentelor sau Dropbox, pentru transferul acestora.

Gadgeturi recomandate

Gadgeturi recomandate pentru rularea de aplicatii educative sunt: tableta si telefonul Samsung Galaxy Note, telefonul Samsung Galaxy S3, iPad si iPhone de la Apple sau dispozitivele LG Optimus 4X ori Nokia Lumia 900.

author avatar
Arpad Dobre
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger