AcasăNewsCursul valutar a sarit in aer, din cauza neintelegerilor Basescu - Ponta

Cursul valutar a sarit in aer, din cauza neintelegerilor Basescu – Ponta

Neintelegerile dintre Traian Basescu, presedintele Romaniei, si Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, produc mari probleme la nivel economic.

Cei doi nu reusesc sa se puna de acord in privinta memorandumului avut cu FMI, dar nici in privinta bugetului pe 2014, totul plecand de la marirea accizei la comustibil pe care vor sa o impuna guvernantii.

Acciza pe carburanti ar urma sa creasca cu 7 eurocenti pe litru, iar presedintele se teme ca aceasta actiune ar duce la o crestere in lant a preturilor.

Din cauza neintelegerilor dintre presedinte si prim-ministru, leul a inregistrat scaderi masive pe piata valutara, marti.

Concret, BNR a anuntat un curs de aproape 4,47 lei pentru un euro, cel mai slab nivel inregistrat de leu in ultimele doua luni. Leul s-a depreciat cu circa 1% fata de luni.

Evident, si celelalte valute s-au intarit in raport cu leul. Un dolar s-a apropiat de 3,3 lei, un franc elvetian a crescut cu aproape 4 bani, iar o lira sterlina a depasit pragul psihologic de 5,4 lei.

In aceste conditii, Traian Basescu si Victor Ponta au anuntat ca se vor intalni marti, la ora 17.00, pentru a gasi o solutie de a iesi din impas.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger